V naší nádobě můžete vařit "otevřené lasagne" bez přidání oleje, tuku nebo vody. Často zbytečně vaříme zeleninu ve vodě a smažíme jídlo při vysokých teplotách v nebezpečných přehřátých tucích. Jíme jídlo chudé na nutriční hodnoty a v důsledku toho jíme jídla příliš mnoho. Kromě toho proces přehřívání tuků produkuje akrolein, vysoce rakovinotvornou látku, která může způsobit vážné zdravotní problémy.
SUROVINY:
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
 - 1 zelená cuketa
 - 5 rajčat
 - řapíkatý celer
 - 500 g čerstvých plátků lasagní
 - čerstvá petrželka a pažitka
 - 200 g ricotty
 - pepř, mletý
 - olivový olej
 
PŘÍPRAVA
- Plátky lasagní si můžete vyrobit sami nebo si je můžete koupit čerstvé.
 - Nakrájejte je na menší kousky, asi 5x5 cm.
 - Všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky a vložte do studeného hrnce (Z-2440).
 - Dejte lasagne na zeleninu.
 - Zakryjte a vařte na střední teplotu 160 °C na 2 minuty
 - Poté snižte teplotu a ponechte dalších 16 minut při teplotě 90 °C.
 - Mezitím v kuchyňském mixéru MixSy připravte pesto z ricotty, čerstvých bylinek a olivového oleje.
 - Odstraňte kryt, nalijte pesto omáčku a posypte nasekanými čerstvými bylinkami.
 - Jemně promíchejte a podávejte.
 
Tip šéfkuchaře: Aby bylo jídlo zajímavější, přidejte trochu nasekaných vlašských ořechů!
Šéfkuchařka Petra Gerić