UMĚNÍ PORCELÁNU

Vítejte v království mistrovských děl společnosti Zepter. Představujeme vám kolekci, na kterou řemeslníci jemně nanesli zlatem vzory, díky nimž je každý kus zhmotněním naší neustálé touhy po kráse. Prvotřídní řemeslné zpracování a pozornost věnovaná detailům, spojené s vytříbeným vkusem a sofistikovaným stylem, zajistily kolekci Zepter Masterpiece celosvětové uznání kvality.

KŘEHKÉ SKVOSTY V KRÁLOVSTVÍ KRÁSY

Porcelán Zepter je dokonalým vyjádřením třístupňového přístupu k jídlu, který vyžaduje, aby jídlo bylo zdravé, chutné a aby na stole dobře vypadalo. Jedině tak si dokážete naplno užít jak jídlo, tak vaši společnost. Ve všech porcelánových kolekcích Zepter si nelze nevšimnout vysoce kvalitního řemeslného zpracování, špičkové kvality, vytříbeného estetického vkusu, ale také stylové rozmanitosti a ideální rovnováhy mezi klasickým uměním a současnými přístupy.

Kolekce Zepter Masterpiece je inspirována krásou přírody i krásou vytvořenou člověkem. Připomíná dávnou tradici, kterou poprvé zaznamenal ve 13. století Marco Polo, který po návratu z Číny přirovnal porcelán ke kráse, křehkosti a pevnosti mušle Porcella.

Produkty z kolekce Zepter Masterpiece jsou současnými uměleckými díly, která zdědila kouzlo, jež by zapůsobilo na dávné evropské cestovatele. Jsou vyrobena v moderních zařízeních s využitím nejnovějších dostupných technologií, díky nimž získala vysokou estetiku, dlouhou životnost a kvalitu.

Porcelain-3_Zepter

NEJVYŠŠÍ KVALITA PRO KRÁLOVSKOU ELEGANCI

Kolekce Zepter Masterpiece se vyrábí výhradně z tvrdého porcelánu, který je odolný i proti poškrábání ocelí, a to díky vysokému obsahu kaolinu (50–55 %) a nízké příměsi křemene a živce (20 a 30 %). Tento druh porcelánu lze vypalovat při velmi vysokých teplotách, až do 1 350–1 460 °C.

Kolekce Zepter Masterpiece respektuje tradiční způsob výroby porcelánu, který pochází z počátku 18. století, kdy Johann Friedrich Böttger zdokonalil vzorec vynalezený matematikem a vědcem Ehrenfriedem Waltherem von Tschirnhausem a při experimentech s nizozemskými kolegy položil základy moderního výrobního procesu.

To byl velký krok vpřed, protože do té doby byla Čína jediným výrobcem porcelánu: do Evropy ho dodávala výhradně holandská Východoindická společnost a představoval bohatství, prestiž a vytříbený vkus. Nyní, v 21. století, společnost Zepter vrátila porcelánu jeho původní půvab a exkluzivitu, která dodá královskou eleganci každému stolu a promění každodenní příležitost v oslavu.

Kolekce Zepter Home Art Masterpiece nejen splní, ale i předčí vaše přání a očekávání, a také nadchne vaše hosty.

KRÁSA ZROZENÁ V OHNI

Společnost Zepter vyrábí svůj exkluzivní porcelán výhradně technikou „in-glaze“ a „on-glaze“. 

Během procesu výroby ohněm „in-glaze“ se na nádobí nepřímo nanáší podkladová barva pomocí antiadhezivního papíru, a to sítotiskem. Poté se vypaluje při 1 250°C, aby se barva mohla vsáknout do znovu zkapalněné glazury a získat tak svůj nezaměnitelný lesk. Následně probíhá postup „on-glaze“. Motivy (Zepter's Royal, Imperial a Black & White) jsou ručně malovány a porcelánové produkty jsou vypáleny při teplotě 840 °C. Jak vyplývá z názvu, dekorace je tedy "na glazuře".

V závěrečné fázi se ručně maluje 22karátovým zlatem, které má před vypálením hnědou barvu v důsledku použitých olejů a přísad; detaily okrajů se následně nanášejí štětcem. Tento postup se nazývá „vypalování zlata“ a provádí se při teplotě 800 °C. Podobně jsou rukojeti, ozdoby a okraje malovány výhradně ručně. Tato řemeslná práce je velmi specializovaná a předává se tradicí z malíře na malíře po desetiletí.

Ve srovnání se standardní výrobou porcelánu v každé jednotlivé fázi výroby (tj. motiv a zlaté dekorace jsou nanášeny během procesu tisku pod tlakem) je rozdíl a absolutní nadřazenost kolekce Zepter Masterpiece je patrná v každém detailu.

PALETA PRODUKTŮ

Bohatost a dokonalost detailů v kombinaci s vysokým počtem dostupných produktů tvoří působivou škálu prostírání.

Porcelánová kolekce nabízí rozsáhlý seznam položek pro stolování: od velkých servírovacích talířů po nejmenší solničky, od polévkových misek po šálky na čaj a espresso. Každá sada byla koncipována tak, aby bylo možné jednotlivé kusy kombinovat, od těch nejpoužívanějších až po kompletní řadu v celé její nádheře. A konečně je k dispozici také kompletní sortiment pro servírování čaje, kávy a espressa.


porcelain_22-Zepter

CERTIFIKÁT PRAVOSTI

Společnost Zepter International hrdě potvrzuje, že tyto porcelány a související kolekce z řady Table Art jsou výhradně ručně vyráběné a ručně zpracované z materiálů nejvyšší kvality.

Jsou kompletně vyráběny v Bavorsku (Německu) na nejvyšší úrovni řemeslného zpracování. Každý kus je vyroben z tvrdého porcelánu podle původní metody z 18. století. Technikou konečné úpravy barevných vzorů je metoda „in-glaze“ a zlato se nanáší metodou „on-glaze“. Jejich jemná zlacení jsou ručně malovaná 22karátovým zlatem technikou „zlatého vypalování“ a velmi specializovaným zpracováním.

Zepter International garantuje nejvyšší standardy kvality a technologie výběrem nejlepších surovin kontrolovaného evropského původu a přísným dohledem nad výrobními procesy.

Zepter-Masterpiece-Collection-Porcelain-1

Porcelain_Zepter